Rezumate

- Juniorii somnologi -

Dragi colegi,

Comitetul Științific al Conferinţei de Somnologie şi Ventilaţie Non-Invazivă care se va desfășura în perioada 10-13 noiembrie 2021, în cadrul Conferințelor Secțiunilor și Grupurilor de Lucru ale SRP, invită tinerii somnologi (sub 30 de ani) să-și prezinte rezumate ce urmează a fi evaluate şi ulterior incluse în programul ştiinţific al evenimentului, la sesiunea ”Juniorii somnologi”.

Instrucțiuni pentru pregătirea rezumatelor
Titlul rezumatului trebuie introdus cu majuscule, fiind preluat exact formatul introdus. Titlul trebuie să fie cât mai concis (maximum 100 de caractere incluzând și spațiile), dar suficient de lung pentru a indica natura studiului. Nu se vor folosi abrevieri în titlu.

Nume autori și co-autori: se vor completa câmpurile de autori și co-autori în ordinea în care aceștia sunt solicitați în pagina de web respectivă. Se vor introduce atât numele, cât și prenumele complet, fără prescurtări.

Vă rugăm să aveţi în vedere următoarele caracteristici tehnice de redactare a rezumatelor:

  • rezumatele se vor trimite în ambele limbi, română şi engleză (un singur document pentru ambele), în format Word (ca să putem adăuga noi ulterior codul ISBN pe rezumatele selectate de Comitetul Ştiinţific)
  • corpul rezumatului nu trebuie să depăşească 400 de cuvinte pentru fiecare limbă (fără titlu, autori şi afiliere)
  • se va folosi formatarea Times New Roman 12, spaţiere 1,15
  • numele şi prenumele autorilor şi co-autorilor se vor introduce complet, fără prescurtări
  • nu se vor folosi tabele sau grafică (imagini, figuri etc.)
  • nu se va folosi denumirea comercială a produselor.

Vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită gramaticii, textul va fi preluat aşa cum este trimis!

Comitetul Științific își rezervă dreptul de a accepta sau respinge lucrările propuse și de a le selecta pe cele acceptate în vederea prezentării sub formă de comunicare orală.

Trimiterea rezumatelor
Rezumatele vor fi trimise pe adresa de e-mail [email protected], respectând toate caracteristicile tehnice de redactare de mai sus.

Rezumatele vor intra în procesul de evaluare numai după ce vom verifica înregistrarea la Conferințe (cu taxa de participare achitată în cazul medicilor specialiști), a cel puţin unuia dintre autori.

Termenul limită pentru depunerea rezumatelor este 3 noiembrie 2021.

 Evaluarea rezumatelor
Comitetul Științific al Conferinţei de Somnologie şi Ventilaţie Non-Invazivă va selecta 6 lucrări din rezumatele transmise de tinerii somnologi.

Rezumatele vor fi evaluate de Comitetul Științific, iar rezultatul evaluării va fi transmis prin e-mail persoanei care l-a încărcat până la data de 8 noiembrie 2021.

Va fi realizată o evaluare a celor 6 lucrări prezentate, iar primele 3 vor fi premiate.

Rezumatele acceptate sub formă de e-postere vor fi incluse în e-book-ul de rezumate al Conferințelor, identificat cu cod ISBN. E-book-ul va fi trimis pe e-mail autorului care a submis rezumatul.

Forma de prezentare
Comunicare orala: expunere de 10 minute a lucrării în format PowerPoint.

Înregistrare
Cel puțin un autor al fiecărui rezumat trebuie să fie înscris pentru a putea încărca rezumatul respectiv. În cazul neînregistrării, rezumatul nu va fi inclus în program. Acceptarea rezumatului va fi condiționată de înregistrarea și plata taxei de participare la conferință.

Vă invităm să vă înscrieți la conferință!

Taxe de participare:
Medici Specialiști, Primari (membri SRP) – 30 RON
Medici Specialiști, Primari (nemembri SRP) – 50 RON
Medici Rezidenți, Seniori și Studenți – GRATUIT
Asistenți medicali – GRATUIT

Rezidenții, studenții şi medicii pensionari sunt rugaţi ca la dovadă să încarce, după caz, o fotografie cu certificatul de medic rezident, carnet de student, respectiv o poză cu ultimul cupon de pensie pentru medicii pensionari.

Vă așteptăm cu drag la Conferințele Secțiunilor și Grupurilor de Lucru ale Societății Române de Pneumologie!