REZUMATE

Comitetul Ştiinţific al Conferinţelor Naţionale ale Secţiunilor Societăţii Române de Pneumologie invită medicii care doresc să fie incluşi în programul ştiinţific al evenimentului să submită rezumate pentru a fi evaluate şi incluse în program, exclusiv la secţiunea Postere electronice.

Caracteristici tehnice rezumate

Rezumatele se vor trimite obligatoriu în ambele limbi română şi engleză (un singur document pentru ambele limbi). Corpul rezumatului nu trebuie să depăşească 250 de cuvinte pentru fiecare limbă (fără titlu, autori şi afiliere). Se va folosi obligatoriu formatarea Times New Roman 12, spaţiere 1,15.

Numele şi prenumele autorilor şi co-autorilor se vor introduce complet, fără prescurtări.

Nu se va folosi grafică (imagini, figuri etc.) sau tabele în rezumat. Vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită gramaticii, căci textul va fi preluat fix aşa cum este trimis! Se vor folosi termeni generici. De evitat folosirea denumirilor comerciale ale produselor!

Trimiterea rezumatelor

Rezumatele vor fi trimise pe adresa de e-mail [email protected], în format obligatoriu Word (ca să putem adăuga noi ulterior codul ISBN pe rezumatele selectate de Comitetul Ştiinţific), respectând caracteristicile tehnice de mai sus.

Rezumatele vor intra în procesul de evaluare numai după ce vom verifica că cel puţin unul dintre autori este înregistrat la Conferinţă, cu taxa de participare achitată.

Termenul limită pentru trimiterea rezumatelor este luni, 21 octombrie 2019 (inclusiv). Rezumatele primite după această dată nu vor fi luate în considerare!

Evaluarea rezumatelor

Comitetul Ştiinţific al Conferinţelor Naţionale ale Secţiunilor Societăţii Române de Pneumologie îşi rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge rezumatele trimise de către dumneavoastră, în funcţie de valoarea lor ştiinţifică.

Rezumatele vor fi evaluate de Comitetul Stiintific, iar rezultatul evaluării va fi transmis prin e-mail persoanei care l-a trimis, până joi, 31 octombrie (inclusiv). Astfel, veţi avea 1 săptămână la dispoziţie să pregătiţi posterul.

Rezumatele acceptate sub formă de Postere vor fi incluse pe USB-ul de rezumate al Conferinţei, indentificat cu cod ISBN.

Caracteristici tehnice postere ­– numai pentru cei cărora le-a fost acceptat rezumatul

La sfârşitul procesului de evaluare, după ce veţi primi un e-mail de confirmare că rezumatul dumneavoastră a fost acceptat ca Poster în cadrul Conferinţei, veţi primi pe e-mail caracteristicile tehnice de redactare a posterelor.

Prezentare poster în cadrul Conferinţei numai pentru cei cărora le-a fost acceptat rezumatul

Sesiunile de postere vor fi incluse în programul ştiinţific cel mai probabil în zilele de joi (14 noiembrie) şi/sau vineri (15 noiembrie). Vă vom ţine la curent cu ziua în care este programată susţinerea posterului dumneavoastră, precum şi cu privire la moderatorii sesiunii.

Posterul va fi prezentat oral, fără suport power point (ecran, videoproiector, pointer, laptop etc.).

Timpul alocat prezentării posterului va fi comunicat în e-mail-ul prin care sunteţi informat dacă v-a fost sau nu acceptat rezumatul.